Novartis Campus Building by Zhang Ke Inaugurated in June
06 August 2016
 
StandardarchitectureNovartisShanghaiCampusBuildingC101608009
 
 
 
StandardarchitectureNovartisShanghaiCampusBuildingC101608001
 
 
 
StandardarchitectureNovartisShanghaiCampusBuildingC101608002
 
 
 
StandardarchitectureNovartisShanghaiCampusBuildingC101608017
 
 
 
StandardarchitectureNovartisShanghaiCampusBuildingC101608020
 
 
 
StandardarchitectureNovartisShanghaiCampusBuildingC101608018
 
 
 
StandardarchitectureNovartisShanghaiCampusBuildingC101608037
 
 
 
StandardarchitectureNovartisShanghaiCampusBuildingC101608005
 
 
 
StandardarchitectureNovartisShanghaiCampusBuildingC101608006
 
 
 
StandardarchitectureNovartisShanghaiCampusBuildingC101608007
 
 
 
StandardarchitectureNovartisShanghaiCampusBuildingC101608008
 
 
 
StandardarchitectureNovartisShanghaiCampusBuildingC101608012
 
 
 
StandardarchitectureNovartisShanghaiCampusBuildingC101608045
 
 
 
StandardarchitectureNovartisShanghaiCampusBuildingC101608046
 
 
 
StandardarchitectureNovartisShanghaiCampusBuildingC101608014
 
 
 
StandardarchitectureNovartisShanghaiCampusBuildingC101608015
 
 
 
StandardarchitectureNovartisShanghaiCampusBuildingC101608016
 
 
 
StandardarchitectureNovartisShanghaiCampusBuildingC101608019
 
 
 
StandardarchitectureNovartisShanghaiCampusBuildingC101608021
 
 
 
StandardarchitectureNovartisShanghaiCampusBuildingC101608049
 
 
 
StandardarchitectureNovartisShanghaiCampusBuildingC101608050
 
 
 
StandardarchitectureNovartisShanghaiCampusBuildingC101608051
 
 
 
StandardarchitectureNovartisShanghaiCampusBuildingC101608022
 
 
 
StandardarchitectureNovartisShanghaiCampusBuildingC101608052
 
 
 
StandardarchitectureNovartisShanghaiCampusBuildingC101608053
 
 
 
StandardarchitectureNovartisShanghaiCampusBuildingC101608056
 
 
 
StandardarchitectureNovartisShanghaiCampusBuildingC101608025
 
 
 
StandardarchitectureNovartisShanghaiCampusBuildingC101608026
 
 
 
StandardarchitectureNovartisShanghaiCampusBuildingC101608027
 
 
 
StandardarchitectureNovartisShanghaiCampusBuildingC101608028
 
 
 
StandardarchitectureNovartisShanghaiCampusBuildingC101608029
 
 
 
StandardarchitectureNovartisShanghaiCampusBuildingC101608030
 
 
 
StandardarchitectureNovartisShanghaiCampusBuildingC101608031
 
 
 
StandardarchitectureNovartisShanghaiCampusBuildingC101608032
 
 
 
StandardarchitectureNovartisShanghaiCampusBuildingC101608033
 
 
 
StandardarchitectureNovartisShanghaiCampusBuildingC101608034
 
 
 
StandardarchitectureNovartisShanghaiCampusBuildingC101608035
 
 
 
StandardarchitectureNovartisShanghaiCampusBuildingC101608011
 
 
 
StandardarchitectureNovartisShanghaiCampusBuildingC101608039
 
Novartis Campus Building by Zhang Ke Inaugurated in June
Lightness is upheld as an overall value - lightness of space, lightness of structure and lightness of work – for people who work and live in and around the building.

The design of building C10 is based on an organic grid system that evolves into a new type of structure and also leads to a new character of courtyard situation.

The office building is portrayed by open and flexible working space, which supports interaction and creativity. 

Furthermore, the design follows the master plan requirements by creating a semi outdoor passage from the public open space to the north into the 5 more private building courtyards, as well as connecting the east and west adjacent buildings with obscure passages that encourage all buildings to share the private gardens.


Project Information:  

Building Area: 8300 sqm
Location: Shanghai Pudong
Client: Novartis (Switzerland)
Architect: Zhang Ke, ZAO/standardarchitecture
Project Architect: Zhang Ke
Project Manager: Margret Domko
Design Team: Zhang Ke, Leonardo Colucci, Margret Domko, Johan Kinnucan, Alessandro Colli, Joao Dias Pereira
Structure/MEP: AECOM
Local Design Institute: Tongji University Architecture Design Institute
Façade Supervisor: Terry Bell
Façade Consultant: RFR
Interior Consultant: Sevel Peach
Interior Design Schematic &DD: standardarchitecture
Interior Construction Documentation: EXH
Landscape Designer: Teresa Moller
Lighting Design: LDC
Design: 2010 – 2016
Construction: 2012-2016
Occupation: 2016